Energiebewust bouwen

Energiebewust bouwenHet klimaat is een hot topic de laatste jaren. Door energiebewust te bouwen kan iedereen een bijdrage leveren om de opwarming van de aarde af te remmen. SITO Architecten focust zich sinds jaar en dag op duurzaamheid. We doen dit omdat ook wij ons steentje willen bijdragen aan een betere wereld, maar ook omdat dit in het belang van onze klanten is.+

 

 

Duurzaamheid voorop

Energiebewust bouwen begint vanaf de ontwerpfase. Verschillende elementen spelen een rol in hoe efficiënt een woning omspringt met energie. Zo zal de vorm van jouw huis een belangrijke impact hebben.

Denk daarnaast bijvoorbeeld aan houtskeletbouw als manier om duurzaam te bouwen. Door te kiezen voor dit natuurlijke en uiterst duurzame materiaal bewijs je de natuur een dienst. SITO Architecten is gespecialiseerd in houtskeletbouw. Voor jouw project werken we uitsluitend met verantwoord geproduceerd naaldhout uit Europa.

Het belang van de materiaalkeuze trekken we door naar de rest van de woning. Door te kiezen voor thermisch glas en hoogwaardig isolatiemateriaal blijft jouw woning warm in de winter en koel in de zomer.

Een BEN woning bouwen: waardevol investeren

Veel mensen zien het bouwen van een huis terecht als een goede belegging. Veel woningen die SITO Architecten ontwerpt zijn BEN woningen. BEN staat voor Bijna Energie Neutrale woning. Dit betekent dat jouw huis bijzonder zuinig zal omspringen met energie. Mits een goede isolatie wordt wel eens beweerd dat je een BEN woning met een kaars kan opwarmen. Hoewel deze stelling overdreven is, vermelden we wel dat de gebruikte energie bij energiebewust bouwen, bijna uitsluitend uit hernieuwbare energie komt. De weinige energie die jouw woonst dus gebruikt, produceer je grotendeels gewoon zelf. Dit doe je bijvoorbeeld met zonnepanelen of een warmtepomp.

Het spreekt voor zich dat energiebewust bouwen een nog betere investering is dan traditioneel bouwen. Je weet allicht dat bouwnormen steeds strenger worden. Vanaf 2021 zal Europa de normen nog verder aanscherpen. Met SITO Architecten aan jouw zijde zal je nieuwe woonst nu al voldoen aan de strengste normen. Jouw huis zal zijn marktwaarde behouden en je bespaart jaar na jaar op jouw energiefactuur.

Energiebewust bouwen is aangenaam wonen

Op financieel vlak is energiebewust bouwen dus een verstandige keuze. Daarnaast biedt een BEN woning een optimaal wooncomfort. De binnentemperatuur blijft doorheen het jaar stabiel en de luchtkwaliteit is uitstekend. Omdat we bij energiebewust bouwen rekening houden met ventilatie adem je steeds verse lucht in.

Daarnaast ontwerpen wij jouw interieur binnen dezelfde duurzame visie en gooien wij ons met veel enthousiasme op renovatieprojecten. Zo renoveerden wij een historisch pand om ons architectenbureau te huisvesten. Telkens houden wij energiebewust bouwen in ons achterhoofd om een aangename woonst te creëren. Bekijk zeker onze realisaties. Je zal snel merken dat de mogelijkheden talrijk zijn.

Aan de slag met energiebewust bouwen?

Heb jij interesse in een energiezuinige woning waar het aangenaam wonen is? Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking. Raadpleeg alvast onze werkwijze en dan zien we elkaar misschien snel.

CONTACTEER ONS

    NAAM

    E-MAIL

    PROJECT TYPE
    PROJECT BUDGET

    BERICHT