Houtskeletbouw

Houtskeletbouw wint aan populariteit. Dat is niet te verwonderen want met deze techniek bouw je snel, duurzaam en haal je zeer hoge isolatiewaarden. Daarom werken we bij SITO Architecten graag met hout. We zetten de voordelen van bouwen met hout even voor je op een rij.

Houtskeletbouw: de voordelen

HoutskeletbouwWanneer je een huis in houtskelet ziet naast een huis dat traditioneel in steen werd opgetrokken dan zal je geen enkel verschil kunnen waarnemen. Kijk zeker eens naar onze referenties! De buitenafwerking bij houtskeletbouw is dan ook dezelfde als bij traditionele bouw.

 

 

 

 

 

Maar de bouwwijze is wel helemaal anders. En die heeft bij houtskelet enkele belangrijke voordelen:

 • Het gaat sneller: je huis wordt volgens jouw wensen grotendeels op maat ontworpen bij ons op kantoor. Eens ter plaatse zetten we alles in elkaar en werken we verder af. Ook de droogtijden van de materialen zijn een heel stuk minder.
 • Het is milieuvriendelijk: omdat bijna alles op voorhand wordt gemaakt blijft er bijzonder weinig bouwafval achter. Bovendien is er voor een houtskeletbouw heel wat minder water nodig dan bij een traditionele bouw. En hout is natuurlijk een organisch product.
 • Het isoleert uitstekend: hout is van nature een goede isolator. Jouw huis scoort dus extra hoge isolatienormen.
 • Het is veelzijdig: houtskeletbouw bied je oneindig veel mogelijkheden waardoor deze bouwmethodiek ook uiterst geschikt is bij renovaties en optoppingen. En omdat de constructie relatief licht is kunnen huizen in houtskelet ook op minder draagkrachtige gronden worden gebouwd.

Bouwen met hout past dus helemaal in de werkwijze die we bij SITO Architecten hanteren.

De levensduur van houtskeletbouw

Hout is een bijzonder sterk materiaal met een zeer lange levensduur. In onze houtskeletbouw gebruiken we bovendien enkel hout van Europese naaldbomen. We houden de ecologische voetafdruk dus klein. Het hout komt van dichtbij en de bomen groeien snel weer aan.

Maar dat is niet het enige duurzame aspect aan bouwen met hout. Om een huis op te bouwen met een houtskelet heb je amper water nodig. Ook voor de binnenafwerking. Daar gebruiken we afwerkplaten die veel minder water bevatten dan traditioneel pleisterwerk.

En tenslotte is de hoge isolatiewaarde van hout ook goed voor het milieu en voor je portemonnee. Want in een goed geïsoleerd huis verbruik je minder energie. Het is niet toevallig dat houtskeletbouw vaak gebruikt wordt bij BEN woningen en dat de techniek ook vandaag nog zo populair is in koude noordelijke gebieden.

Houtskeletbouw is snel en veelzijdig

Twijfel je nog tussen houtskelet of traditioneel bouwen? Wij kunnen je vast overtuigen dat houtskeletbouw een prima keuze is voor het bouwen van een BEN woning. Wil je snel een huis bouwen, dan ben je zelfs beter af met deze manier van bouwen. Bovendien hebben huizen opgetrokken uit houtskelet een levensduur die even lang is dan meer traditionele bouwtechnieken.

Voor de afwerking mag je rekenen op ongeveer 4 à 5 maanden. Het totale project neemt dus niet meer dan een half jaar in beslag. Dat is een groot voordeel ten opzichte van traditionele bouw!

Ben je op zoek naar een betrouwbare en creatieve partner voor jouw project? Contacteer SITO Architecten. Wij bekijken samen met jou de mogelijkheden en begeleiden alles van a tot z.

CONTACTEER ONS

  NAAM

  E-MAIL

  PROJECT TYPE
  PROJECT BUDGET

  BERICHT