Architect renovatie

Architect renovatie nodig?

Je wil een bestaande woning renoveren? Dan ben je bij SITO Architecten alvast aan het juiste adres. Ons architectenbureau heeft heel wat expertise in het verbouwen van oude gebouwen tot eigentijdse panden, voorzien van alle hedendaags wooncomfort. Voor een ervaren architect renovatie kom je gerust bij ons langs.

architect renovatie

Voor de meeste renovatiewerken is bouwen met een architect noodzakelijk. Zeker wanneer er werken moeten gebeuren die een impact hebben op de stabiliteit of die het architecturaal karakter van de woning veranderen.

Maar niet iedere architect heeft ervaring met renovatie. Het is dus belangrijk dat je iemand onder de arm neemt die je stap voor stap door het renovatieproces kan leiden. Bij SITO Architecten hebben we die expertise in huis. Kijk zeker eens naar onze renovatie realisaties.

Een architect renovatie bij SITO Architecten zorgt ervoor dat onze realisaties voldoen aan het modernste wooncomfort zonder het karakter van het oude gebouw op te geven. Ons eigen architectenkantoor is daar een goed voorbeeld van. We transformeerden een oude kapel in een moderne kantoorruimte, terwijl de unieke eigenschappen van het oorspronkelijke gebouw zichtbaar verwerkt werden in het geheel.

Tal van renovatie projecten

Maar ook onze andere projecten waarbij we als architect renovatie konden optreden zullen je zeker inspireren. We bouwden een oude boerderijwoning om tot luxueuze woonschuur, van een voormalige textielfabriek maakten we 10 moderne lofts en ondanks een beperkt budget gaven we een rijwoning een heel uniek karakter.

Maar we hebben ook tal van andere renovaties en uitbreidingen van bestaande woningen begeleid. We werken daarbij graag met houtskeletbouw. Dat heeft als voordeel dat we met een lichte constructie kunnen bouwen die ter plaatse relatief snel op te zetten is.

En omdat alle materialen grotendeels op voorhand op maat worden gemaakt wordt de hinder voor jou ter plaatse een stuk kleiner.

SITO Architecten draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat is zo bij onze nieuwbouwprojecten, maar ook bij de verbouwingen die we uitvoeren hebben we bijzondere aandacht voor isolatie, wooncomfort en beperking van de milieu-impact. We streven ernaar zo duurzaam mogelijk te bouwen waardoor we het energieverbruik van de woning tot een minimum kunnen beperken. Neem zeker een kijkje op onze pagina BEN woningen waar je meer info kan vinden over het bouwen van een BEN woning. Dit type woning zorgt voor een aangenaam woonklimaat, maar het heeft ook een positief effect op je energiefactuur.

Hoe werkt onze architect renovatie?

Wanneer je kiest voor een renovatie van een pand tot een moderne, energiezuinige en unieke woning, dan komen we uiteraard eerst bij jou ter plaatse zodat we ons een idee kunnen vormen over de impact van de werken. Na een uitgebreid gesprek over jouw wensen en mogelijkheden gaat onze architect renovatie voor jou aan de slag.

We tekenen een voorontwerp en werken dat bij tot je echt 100% tevreden bent. Op basis van dat ontwerp maken we een kostenraming op. Onze architecten dienen ook de bouwaanvraag in en brengen andere administratieve verplichtingen in orde.

In onze werkwijze zorgen we er steeds voor dat de wens van de klant centraal staat. Wij zijn jouw vertegenwoordiger bij de opvolging van de werken en maken daarover telkens een werfverslag op. Lees ook zeker deze interessante renovatietips voor je van start gaat met jouw project.

De woning kan worden opgeleverd na uitvoering van de ruwbouw, maar je kan bij SITO Architecten ook terecht voor het ontwerp en de uitvoering van het interieur van je woning. Onze interieurarchitect maakt de inrichting van je renovatie helemaal af volgens jouw wensen.

Ben je op zoek naar een ervaren architect renovatie of heb je vragen over de verbouwingsmogelijkheden van jouw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismakingsgesprek