Nieuwbouw architect

Nieuwbouw architect

Ben je van plan om je eigen huis te bouwen en droom je van een woning die perfect aansluit bij jouw wensen en levensstijl? Dan is een nieuwbouw woning zeker iets voor jou. SITO is jouw nieuwbouw architect en begeleidt je van bij de start op weg naar jouw droomwoning.

Wat is een nieuwbouw?

Simpel gezegd, nieuwbouwwoningen zijn huizen die vanaf nul wordt gebouwd. Dit biedt je de unieke kans om elk aspect van je toekomstige huis te personaliseren, van de indeling en het ontwerp tot de gebruikte materialen. Je hebt de volledige controle over hoe je nieuwe thuis eruit zal zien en aanvoelen. Als ervaren architect in nieuwbouw woningen gaan we samen met jou aan de slag: wat zijn jouw wensen en budget?

 

Zoek je een architect voor je nieuwbouw?
Neem vandaag nog contact met ons op.

Voordelen van nieuwbouw woning bouwen

Alles start met het uitkiezen van een architectenbureau voor je nieuwbouw. Bij SITO sta jij als klant centraal. We staan je bij op zowel creatief als financieel vlak als architect voor jouw nieuwbouw woning.

1. Persoonlijke aanpak

Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid, je dromen, en je levenswijze. SITO Architecten hecht waarde aan een persoonlijke aanpak en zorgt ervoor dat al je wensen en eisen centraal staan in het ontwerpproces. Door deze nauwe samenwerking creëren we samen niet alleen een huis, maar een thuis.

2. Innovatief design

We combineren een hedendaagse nieuwbouw architectuur met praktische ontwerpen, waardoor jouw huis niet alleen vandaag relevant is, maar ook in de toekomst zijn waarde behoudt.

3. Duurzaam bouwen

Duurzaamheid is een basisprincipe voor SITO Architecten. Door gebruik te maken van duurzame materialen en innovatieve energie-oplossingen, zorgen we samen voor een energiezuinige woning die bijdraagt aan een betere wereld.

4.Transparante communicatie

Als gedreven nieuwbouw architect zetten we in op heldere en transparante communicatie van begin tot eind. Je wordt bij elke stap betrokken en je bent altijd op de hoogte van de voortgang en beslissingen rondom het bouwproces.

5. Maatwerk

Elk mens is uniek, en zo is elk huis dat we bouwen ook uniek. SITO Architecten biedt volledig maatwerk waardoor jouw huis een weerspiegeling wordt van jouw persoonlijke stijl. Zowel aan de binnen- als de buitenzijde, want onze interieurarchitect voor nieuwbouw projecten verzorgt de inrichting van je woning tot in de puntjes.

Nieuwbouw BEN woningen 

Bouwen volgens het BEN-principe is sinds 2021 verplicht voor elke nieuwbouw. Om aan de eisen van een BEN-woning te voldoen, moet de nieuwbouw woning een E-peil hebben van E30 of lager. Onze architecten hebben reeds jarenlange ervaring met het bouwen volgens de BEN-principes en volgen de regelgeving op de voet.

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Voor een nieuwbouw is de prijs enorm afhankelijk van de locatie, de grootte van de woning en de gewenste materialen. Daarbovenop komen de kosten voor de architect om je nieuwbouw woning te ontwerpen.

Prijs nieuwbouw

Hoeveel een nieuwbouw kost is moeilijk te zeggen, omdat veel afhankelijk is van je eigen wensen en voorkeuren. Maar we kunnen wel een indicatie geven: voor een gemiddelde woning mag je namelijk een budget van € 1.800 à € 2.000 per vierkante meter tellen. Deze geschatte prijs is echter zonder btw, bouwgrond en de prijs van de architect voor je nieuwbouw.

Architect kosten nieuwbouw

Wat zijn de kosten voor een architect voor je nieuwbouw project? Er zijn in feite geen regels die bepalen hoe het ereloon van een architect moet wordt berekend. De meeste architecten kiezen als ereloon een percentage van de totale prijs van het nieuwbouwproject. Doorgaans ligt dit tussen 7% en 15% van het volledige bouwbudget. Dat wil zeggen dat de prijs van de architect stijgt wanneer het voorziene budget wordt overschreden.

Maar met bovenstaande berekening kom je al snel voor verrassingen te staan. Om dat te voorkomen berekenen we bij SITO Architecten het ereloon op basis van het aantal werkuren dat we voor jouw nieuwbouw project nodig hebben. Loopt de totale bouwprijs op of duurt het project langer dan voorzien, dan heeft ons ereloon geen invloed op jouw budget.

interieurarchitect nieuwbouw

Een nieuwbouw woning bouwen? Vertrouw op Sito Architecten

Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning komt veel kijken. Het proces vereist niet alleen technische expertise, maar ook een goed begrip van jouw visie en levensstijl. Onze nieuwbouw architecten bieden je een gepersonaliseerde aanpak van A tot Z voor een geslaagd bouwproject.

Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar het bouwen van jouw droomhuis? Vertrouw op de kennis en creativiteit van SITO Architecten om jouw visie tot leven te brengen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, want samen bouwen het huis van je dromen.

Onze klanten zeggen...

Great Hope
15/06/2022
Excellent people, Super work, everyone given positive news, easy and direct way, we are never forget the especial moment, high recommended I would like to say it's top top top
Kharien Edwards
08/02/2022
Een fantastische samenwerking met een top architectenkantoor. Vlotte communicatie en zeer correct nakomen van afspraken waarbij een goede opvolging van de werken gegarandeerd werd. Mijn man en ik hebben dit kantoor aangeraden aan verschillende van onze vrienden die op hun beurt super tevreden zijn!
Toon Bronselaer
15/11/2021
Zeer goede communicatie en opvolging van ons bouwproject
Stijn De Glas
22/10/2021
De samenwerking met Sien was vanaf het begin top. Niet enkel heeft ze voor een wel doordacht en functioneel ontwerp gezorgd, ze heeft er ook voor gezorgd dat we een nieuwbouwwoning hebben waar we trots op zijn en waar we ons van begin af aan in thuis voelen.
Koen Duym
19/10/2021
We hebben in Sien van sito-architecten iemand gevonden die echt naar ons luisterde en begreep wat voor ons belangrijk was. Wij weten niet zoveel van verbouwen dus we waren blij dat Sien bij het opmaken van ons plan vertelde wat de impact van onze wensen was op doorlooptermijn of kosten zodat wij makkelijk een keuze maken konden maken. Tijdens de eigenlijke werken volgde ze alles nauw op met een wekelijkse werfvergadering ter plaatse. Beslissingen werden steeds in overleg genomen. Ik kan het iedereen aanraden om in zee te gaan met sito architecten.
Bjorn Vandendriessche
04/10/2021
De architect luistert naar de wensen van de bouwers en probeert zoveel mogelijk rekening te houden met die wensen binnen het vooropgestelde budget. Bij ons heeft dit geleid tot een strakke maar toch dynamische woning die veel positieve reacties losmaakt bij bezoekers. In tegenstelling tot bij sommige andere architectenbureaus wisten we als klanten vooraf heel duidelijk wat de architect zou kosten en wat we mochten verwachten. Goede opvolging van de werken. Voor ons mocht er op sommige vlakken iets creatiever met de beschikbare (bouw)ruimte omgegaan worden. Anderzijds zou dat geleid hebben tot een hoger kostenplaatje natuurlijk. Al bij al kijken we heel tevreden terug naar onze samenwerking!
Ruben Wittevro Ge
30/09/2021
Goede/open samenwerking met Sien van bij het begin - denkt mee na, geeft de tijd die nodig is, challengt budget/maakt het realistisch (wat finaal ook zo gebleken is), vlotte communicatiestroom, goede opvolging van de werken (binnen tijd, scope en kost)
Karine Vitrier
20/09/2021
De samenwerking met Sito-architecten was een zeer fijne ervaring voor ons. De verbouwingsprojecten voor twee verschillende projecten werden zeer stipt opgevolgd en nauwkeurig begeleid. Sien Van Liefferinge bracht steeds snel de gevraagde aanpassingen en nodige oplossingen aan en was vlot bereikbaar voor al onze vragen. Goede verhouding kwaliteit prijs voor de geleverde diensten. Een aanrader!
leen joos
19/09/2021
Ik kan terugblikken op een vlotte en aangename samenwerking met SITO Architecten voor de verbouwing van een rijwoning. Er was een zorgvuldig uitgewerkt ontwerp, duidelijke communicatie naar de bouwheer, budgettering en timing die in de lijn van de verwachtingen lagen maar ik waardeerde vooral de goede coördinatie van SITO Architecten tussen de verschillende aannemers zodat de verschillende werkzaamheden elkaar vrij vlot opvolgden.

Veelgestelde vragen

Een architect is wettelijk verplicht bij het bouwen van een nieuwbouw woning. Meerbepaald moet je steeds een architect inschakelen wanneer je een bouwvergunning moet aanvragen. Een architect zorgt niet alleen voor het ontwerp van je woning, maar ook voor de technische en administratieve aspecten van het bouwproces.