Modern bouwen

Modern bouwen

Steeds meer mensen kiezen bewust voor een strakke architectuur. Een architect modern bouwen gaat verder dan het visuele. Het is een hedendaagse manier van bouwen, die klaar is voor de toekomst. Bij SITO Architecten hebben we jarenlang ervaring. We realiseerden reeds tientallen moderne woningen, die stuk voor stuk uitblinken in hun eigenheid. Modern bouwen kent dan ook geen geheimen meer voor ons

Moderne woning bouwen, waarom?

Er valt heel wat te zeggen over nieuwbouw. De ene houdt van de strakke architectuur, terwijl de ander het liefst wat landelijker ziet. Hoe dan ook, over bepaalde dingen vallen niet te discussiëren. Een moderne woning komt met voor- en nadelen. We sommen ze even voor je op.

Energiezuinig

Modern bouwen is energiezuinig bouwen. De energienormen voor woningbouw worden steeds strenger. Bij SITO Architecten zijn we wat dat betreft op de hoogte van elke veranderende zetregel. Sterker nog, wij gaan verder dan wat de overheid voorschrijft. Op die manier ontwerpen de huizen van morgen. Zo hebben we de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan in het bouwen van BEN-woningen. Handig, want vandaag is deze bijna-energie neutrale manier van bouwen verplicht.

Naast energieneutraal bouwen, ontwerpen wij jouw woning bovendien met een oog op duurzaamheid. Een woning bouwen heeft namelijk altijd een impact op het milieu. Bij de huizen die wij ontwerpen, gebruiken we technieken zoals houtskeletbouw.

Je hoeft niet te stoppen bij energiezuinig en duurzaam. We gaan nog een stap verder door jouw woning zelf energie te laten opwekken. Modern bouwen impliceert moderne manieren om jouw huis van stroom en warmte te voorzien. Ook die innovatieve manier van bouwen hebben wij onder de knie.

Functioneel design

Wie droomt van een moderne woning, droomt van functionaliteit en design. Deze gaan hand in hand. Hoewel nieuwbouwwoningen in eerste opzicht soms nogal op elkaar lijken, gaan wij er prat op voor iedere klant een unieke woonst te creëren. Helemaal op maat! Want jij verdient een woning die bij je past. Samen bekijken we jouw wensen en overlopen we wat de mogelijkheden zijn.

Comfort

Moderne woningen zijn voorzien van de nodige isolatie- en ventilatiesystemen. Er heerst dus altijd een uitstekend woonklimaat. Van schimmel of tocht heb je nooit last. Daarenboven is er altijd veel licht. Dat leidt tot een lagere energiefactuur, en tot een ongeëvenaard comfort.

Future proof

Bijna niemand zet een huis met het idee dat na twee jaar alweer te verkopen. Nee, een woning is vaak nog voor het leven. Dat hoeft niet te verbazen, want je investeert je geld en ziel in ieder hoekje. Net daarom is een moderne woning bouwen interessant: deze worden gebouwd met het oog op de toekomst. Van duurzame materialen tot innovatieve luchtdoorstromingstechnieken en een slimme ruimtelijke verdeling.

Wil jij een modern huis laten bouwen dat klaar is voor de toekomst? Contacteer ons dan voor een eerste gesprek. We lichten met plezier onze werkwijze voor modern bouwen toe tijdens deze eerste afspraak. Dan woon jij binnenkort misschien wel in een modern huis waar anderen jaloers van worden.

Moderne woning uit houtskeletbouw

Wie ervoor kiest om een moderne woning te laten bouwen, zal al snel bij houtskeletbouw uitkomen. Met deze techniek bouw je snel, duurzaam en haal je zeer hoge isolatiewaarden.

Daarom werken we bij SITO Architecten graag met hout. We zetten de voordelen van bouwen met hout even voor je op een rij.

Sneller

De woning wordt grotendeels op maat ontworpen, bij ons op kantoor. Eenmaal ter plaatse zetten we alles in elkaar en werken we het geheel verder af.

Milieuvriendelijk

Omdat bijna alles op voorhand wordt gemaakt blijft er bijzonder weinig bouwafval achter. Bovendien is er voor een houtskeletbouw heel wat minder water nodig dan bij een traditionele bouw. En hout is natuurlijk een organisch product.

Uitstekende isolatie

Hout is van nature een goede isolator. Jouw huis scoort dus meteen conform de vereiste isolatienormen.

Veelzijdig

Houtskeletbouw bied je oneindig veel mogelijkheden waardoor deze bouwmethodiek ook uiterst geschikt is bij renovaties en optoppingen. En omdat de constructie relatief licht is kunnen huizen in houtskelet ook op minder draagkrachtige gronden worden gebouwd.

Moderne woning laten bouwen

Indien je overtuigd bent van je zaak, en een moderne woning wil laten bouwen, komen de praktische vraagstukken in zicht. Het gaat niet enkel meer over de visuele aspecten van je toekomstige huis. Tijd om ter zake te komen.

SITO Architecten teert op jaren aan ervaring. Wij loodsen je dus als geen ander doorheen de volledige jungle van administratie: bouwaanvragen, vergunningen, EPB-verslagen, enzovoort. Daarnaast werken we samen met de beste aannemers uit de regio. Ook hiervoor steunen we op onze ervaring, want inmiddels weten we welk vlees we in de kuip hebben. Verder kan je op beide oren slapen. Onze architecten luisteren naar je, en vertalen jouw wensen in een unieke moderne woning.

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste verkennend gesprek. Hierin toetsen we af naar jouw verwachtingen: gaat het om een renovatie of nieuwbouwproject? Welke accenten wil je leggen? Ga je voor houtskeletbouw? We maken ook meteen budgettaire afspraken. Indien de samenwerking goed zit, kunnen we vervolgens gaan ontwerpen.

Moderne woning met zadeldak

Een zadeldak is een klassieker die de moderne architectuur overleeft. En hoewel het niet typisch is voor een nieuwbouw, kan het perfect. Het spreekt voor zich dat de keuze voor een hellend dak verschillende voordelen met zich meebrengt.  Om te beginnen creëer je extra vierkante meters aan ruimte, denk aan handige opbergruimte op zolder. Grote ramen zorgen bovendien voor een aangenaam uitzicht en veel natuurlijk licht. Daarnaast zijn er technische motieven. Soms ben je, omwille van bouwvoorschriften, verplicht een zadeldak te installeren. De gevel en het dak sluiten dan netjes aan bij het aanliggende gebouw.

Ten slotte is het eenvoudig te bouwen. Ook conform de esthetische wetten van de moderne architectuur: met een perfecte symmetrie, strakke lijnen en verborgen regenwaterpijpen moet jouw moderne woning met zadeldak niet inboeten aan hedendaagse looks.

Moderne woning met plat dak

De meeste mensen die bouwen kiezen voor een moderne woning met een plat dak. Daar zijn redenen voor. Het is de meest budgetvriendelijke optie, want een plat dak is eenvoudig te installeren.

Daarnaast past dit perfect binnen het plaatje van de hedendaagse nieuwbouw, die met haar zuivere lijnen en grote vlaktes de perfecte ‘kubus’ vormt. Ben jij fan van een elegante en eigentijdse aanblik? Dan is een moderne woning met plat dak de beste keuze.

Kleine moderne woning

Steeds meer mensen besluiten om kleiner te gaan wonen. Daar zijn redenen voor. Om te beginnen is het uiteraard goedkoper – we moeten je wellicht niet vertellen wat een bouwgrond vandaag wel niet kost. Vanzelfsprekend ligt het verbruik ook veel lager. Anderzijds is het vooruitziend. Een kleine woning heeft namelijk alles in huis om de bewoners op een eigentijdse manier in de watten te leggen. Hierbij staat functionaliteit voorop.

Een kleine moderne woning bouwen waarbij design en budget in balans zijn, dat is een uitdaging die we bij SITO Architecten met veel plezier aannemen.

Moderne woning foto’s

Weet je nog niet wat je precies verwacht van je droomwoonst? We wandelen graag met jouw doorheen ons portfolio. SITO Architecten ontwierp namelijk al heel wat moderne woningen van allerlei pluim. Laat je vooral inspireren door de foto’s van de moderne woningen die wij al bouwden, en onthoud dat je altijd je eigen stempel kan drukken op een ontwerp.

Architect voor moderne woning

Wil je een moderne woning bouwen, dan neem je bij voorkeur een ervaren architect nieuwbouw onder de arm. SITO Architecten combineert ervaring met een frisse blik op de toekomst. Wij volgen alle trends nauwgezet op. Samen met onze klanten werken wij aan strakke ontwerpen die met gemak voldoen aan de strengste eisen.