HoutskeletbouwRenoveren in houtskeletbouw

Renoveren in houtskeletbouw

Aan een woning in houtskeletbouw zijn heel wat voordelen verbonden. We geloven bij SITO Architecten al langer in de waarde van een woning uit houtskelet. Maar kan een houtskelet ook bij renovaties worden toegepast?

Kenmerken van houtskeletbouw

Bij een houtskeletbouw bestaat de dragende structuur uit een houten geraamte. Het is in onze regio een minder bekende bouwmethode, die alsmaar meer aan belang wint. En terecht! Met houtskelet bouw je sneller, eenvoudiger en energiezuiniger. Niet voor niets is het in regio’s zoals Scandinavië en Amerika al eeuwenlang de norm.

Een woning in houtskelet is erg veelzijdig. Gezien deze bouwmethode tot vijf keer lichter is dan een traditionele bouw, is het vaak de ideale keuze voor minder draagkrachtige ondergronden. Maar bovenal is het de perfecte oplossing voor wie van plan is om uit te breiden of te renoveren. Je kan er namelijk alle kanten mee uit: een aanbouw, uitbouw, garage of zelfs een extra verdieping kan zonder veel moeite uitgevoerd worden in houtskelet.

Houtskeletbouw bij renovaties

Wil je efficiënt renoveren? Bij renovaties en woonuitbreiding is houtskelet een prima keuze. Er zijn immers heel wat voordelen verbonden aan bouwen met hout. Zo kan je er snel een aanbouw mee realiseren, die tevens optimaal geïsoleerd is.

  • Eenvoudig maar sterk: houtskelet is sterk en draagkrachtig. Maar houtskeletbouw is ook een lichte bouwtechniek, waardoor de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. De perfecte keuze voor alle soorten renovaties en aanbouwen! Droom je van een extra verdieping? Zelfs een optopping is relatief eenvoudig met houtskelet.
  • Snel: houtskeletbouw heeft een erg korte bouwtermijn. Een huis in houtskelet is maar liefst dubbel zo snel afgewerkt als een traditionele woning. Voor wie een grondige renovatie gepland heeft, is dat een belangrijke troef. Je zal immers dubbel zo snel van je nieuwe woonst kunnen genieten.
  • Betere energieprestatie: voor een energiezuinige en ecologische renovatie is houtskeletbouw veruit de beste keuze. Het begint bij de constructie: die vereist minder water en veroorzaakt minder CO²-uitstoot. Daarnaast is hout van nature sterk isolerend. De combinatie van duurzame materialen en de meest moderne bouwtechnieken zorgt voor een optimale isolatiewaarden. Energiezuinig en milieuvriendelijk renoveren doe je moeiteloos met houtskelet.
  • Kostenefficiënt: dankzij de korte bouwtermijn en buitengewone energieprestatie, wordt de kost van je renovatie ook gedrukt. Renoveren in houtskelet is dus een prima investering.

Renoveren in houtskelet met SITO Architecten

Overtuigd om je renovatieproject in houtskelet uit te voeren? Wij geloven oprecht in de troeven van deze duurzame bouwtechniek. Daardoor hebben we al vele jaren ervaring bij het bouwen en renoveren van huizen in houtskelet. Bekijk onze realisaties en neem vrijblijvend contact op met SITO Architecten voor een eerste kennismakingsgesprek.