Of het nu gaat over een volledige nieuwbouw of een klein renovatieproject: een goede aannemer is een stielman die ervoor zorgt dat alle spijkers juist geslagen worden en de lampen op tijd gloeien. Bij SITO Architecten weten we dat als geen ander. Wij werken samen met betrouwbare en ervaren aannemers. Voor iedere job zoeken we de meest geschikte professional.

Juiste aannemer voor de juiste job

Horrorverhalen over aannemers die hun functie niet naar behoren uitvoeren zijn helaas schering en inslag. Wellicht zijn ze jou ook al ter ore gekomen via vrienden of familie. Wees gerust, dat risico loop je niet bij ons. Na 16 jaar in het vak, weten wij bij SITO Architecten als geen ander het kaf van het koren te scheiden. We kennen het wereldje immers. Daarom gaan we telkens pincetprecies na welke aannemer het meest geschikt is voor welke job.

We maken een onderscheid in twee types projecten:

  1. Nieuwbouw – Bij de realisatie van een groot project zoals een nieuwbouw, werken we samen met losse aannemers per post. Zo zal de ene vakman toezien op de chape, de ander op de muurisolatie.
  2. Renovatie – Een verbouwing is doorgaans beperkt. Om deze reden kiezen we voor een algemene aannemer die overzicht houdt.

Waarop we letten bij de keuze voor een aannemer

Waar vinden we die goede vakmannen dan? Een betrouwbare aannemer komt namelijk niet uit de lucht gevallen.

Om te beginnen werken we graag samen met kleine bedrijven. Hier staat de zaakvoerder zelf in het veld, letterlijk, op de werf. Hij weet wat er moet gebeuren en volgt alles nauwgezet op. Zij kennen de klappen van de zweep. Verder kiezen we bewust voor aannemers met wie we eerder samenwerkten. Op basis van de vorige ervaringen weten we wat deze expert kan en of hij betrouwbaar is.

Offertes aanvragen

We kennen inmiddels competente mensen in ieder vak. Hierdoor hebben we als het ware een ‘pool’ waaruit we kunnen plukken. Op basis van het type project vragen we bij drie aannemers offertes op. Vervolgens kan de klant een optimale vergelijking maken. Wat is de prijs en welke diensten zijn inbegrepen? Het is dus de klant die uiteindelijk beslist met welke vakman er wordt samengewerkt.

Klant is koning

Voor een goede samenwerking moet er een bepaalde klik zijn. Is die match er niet? De klant heeft de eindbeslissing in handen. Wij kunnen altijd op zoek gaan naar een andere aannemer. Bovendien mag de klant ook altijd een eigen voorstel doen. Werkte je in het verleden samen met een bedrijf waarvan je méér dan tevreden was? We leren deze aannemer graag kennen!