BEN woning bouwen

Je wil een BEN woning bouwen? Dat is een uitstekend plan! Bij SITO Architecten hebben we veel ervaring met het ontwerpen en uitvoeren van BEN woningen. We vertellen je er graag meer over.

Een BEN woning bouwen?

Steeds meer Vlamingen kiezen voor duurzaam en energiebewust bouwen. Dat is een goede evolutie want we moeten verstandig omgaan met de schaarse bronnen die onze energie kunnen leveren. De overheid heeft daarom ook normen opgelegd voor woningen die Bijna Energieneutraal zijn:

 • Het E-peil is maximum E30 of lager
 • De woning is optimaal geïsoleerd
 • Er werd ventilatie voorzien
 • Een bepaald deel van de energie wordt gewonnen uit hernieuwbare energiebronnen

Vanaf 2021 is bouwen volgens deze normen verplicht in heel Europa. Wil je een BEN woning bouwen dan hoef je natuurlijk niet tot 2021 te wachten. Ons architectenbureau is gespecialiseerd in duurzaam bouwen. Je kan bij ons terecht voor een BEN woning op maat.

Is een BEN woning bouwen duur?

Een BEN woning bouwen vraagt een investering bij de opbouw van je woning. De isolatiematerialen, thermisch glas, ventilatie, hernieuwbare energie,… alles wordt intelligent in het gebouw verwerkt. Dat zorgt voor een investering die je zeker op termijn terugverdient.

Want een BEN woning bouwen is ook besparen op je energiefactuur. Door de goede isolatie en ventilatie zal je aanzienlijk minder energie verbruiken. De naam zegt het al: Bijna Energieneutraal.

En dat is zeker nog niet alles. Wil je vandaag een BEN woning bouwen en is het E-peil van je woning lager dan E30, dan krijgt je gedurende 5 jaar 50% korting op je onroerende voorheffing. Haal je een energiepeil van maximum E20 dan is die korting zelfs 100% gedurende 5 jaar.

De duurzame investering in je bouwproject haal je er nadien dus makkelijk uit. Bovendien heeft je BEN woning een heel aangenaam woonklimaat. En die meerwaarde is niet te onderschatten.

Een moderne BEN woning bouwen

Je houdt van strakke, originele, moderne woningen? Bij SITO Architecten kan je een BEN woning bouwen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Kijk alvast eens naar onze gerealiseerde projecten. Energiebewust bouwen gaat helemaal samen met unieke architectuur.

Kom zeker bij ons langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij gaan aan de slag met jouw wensen en mogelijkheden en stellen je graag een eerste voorontwerp voor. Bij ons kan je terecht van concept tot oplevering. Maar als je dat wenst zorgen we ook voor het interieur van je BEN woning.

Neem dus zeker contact op en ontdek wat SITO Architecten voor jou kan doen.

CONTACTEER ONS

  NAAM

  E-MAIL

  PROJECT TYPE
  PROJECT BUDGET

  BERICHT