Energiezuinig bouwen

Energiezuinig bouwen

Je wil een energiezuinige woning bouwen? Dan ben je bij SITO Architecten alvast aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring met energiezuinig bouwen. Duurzaam bouwen van ontwerp tot oplevering, daar vertellen we je graag meer over.

 

 

 

Je wil energiezuinig bouwen?

De Belg wordt nog steeds geboren met een baksteen in de maag. Maar we kiezen met z’n allen wel steeds vaker voor duurzaam en energiezuinig bouwen. Logisch, want onze planeet is kostbaar, dus we gaan best bewust om met ons energiegebruik. Tegelijk legt de overheid normen op voor wie vandaag wil bouwen of renoveren. Zo is het vanaf 2021 in heel Europa verplicht om Bijna Energieneutraal te bouwen. Je nieuwe woning zal dan aan strengere energie-eisen moeten voldoen:

 • Het E-peil is hoogstens E30 of lager
 • De woning is optimaal geïsoleerd
 • Er werd ventilatie voorzien
 • Minstens een deel van de energie wordt gewonnen uit hernieuwbare energiebronnen

Wil je een BEN woning laten bouwen, dan kan je vandaag al bij SITO Architecten terecht als jouw BEN architect. We zijn namelijk gespecialiseerd in het bouwen van BEN woningen. Bij ons kies je voor energiezuinig bouwen op maat.

Energiezuinig bouwen duur?

Wil je energiezuinig bouwen, dan investeer je in de toekomst van je woning en van de planeet.  De investering die je doet in isolatie, ventilatie, thermisch glas en duurzame energiebronnen verdien je op lange termijn terug! Want een duurzame woning bouwen, dat voel je in je energiefactuur. Door het bewuste gebruik van materialen zal je aanzienlijk minder verbruiken.

Bovendien krijg je voor de duurzame investeringen die je deed een ruime korting op je onroerende voorheffing. Haal je een E-peil van minder dan E30, dan krijg je gedurende 5 jaar 50% korting. Blijf je onder de E20, dan is dat zelfs 100% korting.

Wanneer je ook de hogere doorverkoopwaarde van je woning bekijkt is energiezuinig bouwen op termijn een stuk goedkoper dan traditioneel bouwen.

Duurzaam bouwen vandaag

SITO Architecten ontwerpt voor jou een duurzame woning op maat van jouw wensen. Energiezuinig bouwen is dan ook prima te combineren met een originele, moderne architectuur. Inspiratie nodig? Bekijk dan alvast onze gerealiseerde projecten.

Neem gerust contact met ons op en ontdek wat SITO Architecten voor jou kan doen. We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en maken voor jou een eerste voorontwerp op maat. Energiezuinig bouwen doe je bij ons van concept tot oplevering en zelfs voor het ontwerpen van je interieur kan je bij ons terecht. Heb je renovatieplannen? Maak gerust een afspraak! We komen graag bij je langs om de situatie te bekijken.

CONTACTEER ONS

  NAAM

  E-MAIL

  PROJECT TYPE
  PROJECT BUDGET

  BERICHT