Energieneutraal bouwen

energieneutraal bouwenDe norm voor het energieverbruik van een woning wordt steeds strenger. Dat is goed want we moeten op een doordachte manier omgaan met de energiebronnen die we gebruiken. Ga jij binnenkort bouwen of renoveren? Dan doe je er goed aan beroep te doen op een architect die vertrouwd is met energieneutraal bouwen. Wie kiest voor SITO Architecten kan alvast op beide oren slapen.

 

 

Bijna energieneutraal bouwen

Wie vandaag bouwt of verbouwt moet rekening houden met strenge energie-eisen. Steeds meer bouwers kiezen nu al voor bijna energieneutraal bouwen. Zo’n BEN woning wordt vanaf 2021 trouwens de norm in heel Europa. Het is dus verstandig om alvast stil te staan bij het energieverbruik van je toekomstige woning.

Toch zien kandidaat bouwers soms op tegen de investering in duurzame materialen, extra isolatie en ventilatie. Maar die vrees is onterecht want wie nu investeert in bewust energieverbruik verdient dat later terug op de energiefactuur.

Wie kiest voor energieneutraal bouwen kiest namelijk voor minder verbruik en een beter woonklimaat. Dat is dubbele winst op korte én op lange termijn! De overheid voorziet trouwens ook flinke kortingen op de onroerende voorheffing van energie neutrale woningen.

Ook voor mij?

Er wordt wel eens gedacht dat wie met een beperkt budget bouwt of wie volledige architecturale vrijheid wil niet aan energieneutraal bouwen moet beginnen. Maar niets is minder waar. Wie een blik werpt op onze referenties ziet meteen dat duurzame woningen volledig kunnen voldoen aan de wensen van de bouwheer.

Kies je voor SITO Architechten, dan kan je rekenen op een uitgebreid plaatsbezoek en kennismakingsgesprek waarin we al jouw eisen, wensen en budget bespreken. Op basis van dit eerste gesprek bezorgen wij u een ereloonvoorstel op maat van uw mensen. Na uw akkoord gaan wij aan de slag met een voorontwerp op maat. Ieder ontwerp is uniek, verwacht bij ons geen standaardplannen maar wel concepten die bij jou passen.

Pas als het voorontwerp helemaal goed zit gaan we verder met het uittekenen van de technische plannen, indienen van de bouwaanvraag en andere administratieve verplichtingen. Natuurlijk volgen wij jouw energieneutraal bouwproject van A tot Z op.

Tenslotte zorgen we voor de voorlopige oplevering van de woning en nemen we onze 10-jarige aansprakelijkheid op. Maar daar houdt het niet op want SITO Architecten kunnen ook de volledige afwerking van je duurzame woning verzorgen. Daarvoor werken we met een interieur architect die dezelfde energiebewuste mindset heeft.

Wil je meer weten over energieneutraal bouwen met SITO Architecten of wil je onze referenties van naderbij bekijken? Neem vandaag nog contact op voor het maken van een afspraak. Je bent van harte welkom op ons kantoor. Heb je verbouwplannen? Dan komen wij graag bij je langs om een inschatting van de situatie te maken.

CONTACTEER ONS

    NAAM

    E-MAIL

    PROJECT TYPE
    PROJECT BUDGET

    BERICHT