Architect Wetteren

Architectenbureau Wetteren

Bouwen is een stresserende aangelegenheid. Je kijkt uit naar jouw nieuwe huis, maar er zijn zo veel dingen die kunnen mislopen. Zoek jij een betrouwbaar architectenbureau in de wijde omgeving van Vlaanderen? Iemand die jou adviseert, stressfactoren zoals bouwaanvragen overneemt en zelfs het hele bouwproces voor jou opvolgt? Dan bieden SITO Architecten en onze architect in Wetteren heel wat gemoedsrust.

Architect Wetteren gezocht?

Architecte en zaakvoerster Sien Van Liefferinge en haar team gaan geen uitdaging uit de weg. Vanuit hun kantoor in Ninove bij Wetteren begeleidt SITO Architecten bouwprojecten in en rond Wetteren van A tot Z. Steeds weer wordt er op zoek gegaan naar manieren om duurzaamheid en functionaliteit te combineren in moderne en originele woningen.

Van ontwerp tot oplevering, onze architecten volgen het hele proces voor je op. Ga je voor houtskeletbouw of eerder een traditioneel gemetste woning? Voor een BEN woning bouwen in de omgeving van Wetteren ben je aan het goede adres bij SITO Architecten Wetteren.

Duurzaam architectenbureau Wetteren 

Voor jouw BEN-woning regio Wetteren wil je een beroep doen op een ervaren architectenbureau. Wij bouwden reeds moderne woningen volgens de huidige BEN-normen, nog voor dat die verplicht werden. We kennen dus als geen ander de kneepjes van het BEN-bouwen.

Dat betekent dat we bij SITO Architecten actief inzetten op duurzaamheid. Wij geloven dat het bouwen van een kwaliteitswoning hand in hand moet gaan met ecologie. Deze aanpak vertaalt zich levenslang in een lagere energiefactuur voor jou.

SITO Architecten Wetteren is dus een gespecialiseerd bureau voor het ontwerpen en uitvoeren van duurzame en functionele bouwprojecten. Ons kantoor in Ninove is zeer goed bereikbaar, en onze realisaties bevinden zich in de ruime omgeving van de stad. Wie zoekt naar een architect Wetteren, is bij ons aan het juiste adres.

Contacteer ons

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Houtskeletbouw en staalbouw

Wie duurzaamheid zegt, zegt houtskeletbouw. Met deze bouwmethode ben je er zeker van dat je moderne woning voldoet aan de strengste duurzaamheidsnormen. De woning staat er erg snel en heeft een beperkte impact op het milieu. Zowel jij als het milieu winnen hierbij. SITO Architecten kan je ook begeleiden bij staalbouw. Deze techniek wordt al langer toegepast voor de bouw van kantoren en industriële gebouwen, maar omdat staalbouw duurzaam is en een breed gamma aan architecturale mogelijkheden biedt, vindt het stilaan zijn weg naar de residentiële woningbouw. Een architect Wetteren die deze methode onder de knie heeft? Daarvoor moet je dus opnieuw bij SITO Architecten zijn. Wij kunnen je als ervaren bouwmeesters begeleiden in een bouwproject met staal.

Totaalproject in Wetteren

Een huis bouwen of renoveren doe je niet elke dag. Daarom ga je best in zee met een ervaren architectenbureau. Op deze manier behoed je jezelf voor onaangename verrassingen onderweg en financiële fiasco’s achteraf. Daarbij is het aangeraden een bouwmeester te zoeken die de regio waarin jij je wilt vestigen, goed kent.

Wat dat betreft kan SITO Architecten geruststellen: wij kennen niet alleen ons vak, maar ook de streek als onze eigen broekzak.

Werkwijze van onze architecten Wetteren

Kiezen voor SITO Architecten is kiezen voor bouwen zonder stress. Wij overzien het volledige bouwproces, van voorontwerp tot oplevering. Jouw voorkeuren staan hierbij centraal. Om te beginnen zit de architect Wetteren uitgebreid samen met jou om de mogelijkheden te bekijken die binnen jouw budget passen. Vervolgens maken we een voorontwerp. We passen dit voorontwerp aan op basis van jouw feedback. Dat doen we tot je 100% tevreden bent. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten gaat onze architect Wetteren op deze manier te werk.

Jij behoudt ook de controle als het gaat over de keuze van een aannemer. Uiteraard kan je hiervoor rekenen op onze expertise en ons netwerk. Door onze jarenlange ervaring kennen wij als architectenbureau tal van aannemers die aan onze normen voldoen en hun kunnen reeds bewezen. Je kan uitgaan van 100% onafhankelijk advies bij de keuze van een aannemer. Met dank aan onze kennis ben je gerust van een correcte prijs en het nodige vakmanschap voor de bouw van jouw woning.

Al onze klanten zijn uniek. Of je nu gaat voor een totaalrenovatie in het centrum, of de bouw van een moderne BEN-woning aan de rand van de Arteveldestad. Onze architect Wetteren ontwerpt met jouw input een woning die even bijzonder is als de mensen die erin wonen.

Interieurarchitect Wetteren

Je woning is pas klaar zodra de binnenkant is afgewerkt. Daarom heeft SITO Architecten ook interieurarchitecten in huis. Zo kan ook dat aspect van jouw woning volledig op maat afgestemd zijn. Ook voor interieurarchitecten in Wetteren kan je dus bij SITO Architecten terecht.

 

Wij zijn actief in deze regio’s

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een voorontwerp op maat.

Veelgestelde vragen over architect Wetteren

Een architect speelt een essentiële rol in de bouwsector, omdat hij of zij verantwoordelijk is voor het bedenken, ontwerpen en uittekenen van nieuwe gebouwen en ideeën voor de omgeving. Bovendien biedt de architect begeleiding gedurende het hele bouwproces. Zonder de input van een architect zouden er geen nieuwe wegen, gebouwen of parken kunnen worden gerealiseerd. Kortom, de architect is een onmisbare speler die de bouwsector en de ontwikkeling van de omgeving mogelijk maakt.

Een architect neemt uw stijl en woonwensen in overweging en vertaalt deze naar een ontwerp. Daarnaast denkt hij of zij actief met u mee, bijvoorbeeld door praktische indelingen van de ruimtes voor te stellen. Bovendien brengt een architect vaak handige tips en creatieve ideeën naar voren die u wellicht zelf nog niet had bedacht. Op deze manier zorgt de architect voor een unieke en functionele benadering van uw project, waarbij uw visie wordt verrijkt met professioneel inzicht.

De kosten van een architect kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard en omvang van het project, de ervaring en reputatie van de architect, en de regio waarin het project plaatsvindt. Over het algemeen zijn er verschillende manieren waarop architecten hun vergoedingen kunnen berekenen:

  1. Uurtarief: Sommige architecten hanteren een uurtarief. In dit geval wordt er een afspraak gemaakt over het aantal uren dat de architect aan het project zal besteden en wordt het uurtarief vermenigvuldigd met dit aantal uren.

  2. Percentage van de bouwkosten: Een veel voorkomende methode is dat de architect een percentage van de totale bouwkosten in rekening brengt. Dit percentage varieert doorgaans tussen de 5% en 15% van de bouwkosten, afhankelijk van de complexiteit en omvang van het project.

  3. Vaste vergoeding: In sommige gevallen kan een architect een vaste vergoeding afspreken voor het voltooien van een specifiek deel van het project of het leveren van bepaalde diensten. Deze vergoeding wordt vooraf vastgesteld en is niet afhankelijk van de uiteindelijke bouwkosten.